Goats cheese and caramelised onion mille feuille

Goats cheese and caramelised onion mille feuille

4.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Quick puff pastry
  • unsalted butter cut into small pieces (1-2 cm) and frozen
    200 g
  • plain flour plus extra to dust
    200 g
  • chilled water
    90 g
  • salt
    ½ tsp
Caramelised onion
  • oil
    20 g
  • eschalots cut into wedges (3-4 cm)
    300 g
  • dried cranberries
    30 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • sherry
    20 g
  • sea salt
    2 pinches
Cheese filling
  • fresh parsley leaves only
    4 sprigs
  • soft goat's cheese
    300 g
  • crème fraîche
    200 g
  • lemon zested, no white pith
    1
  • ground black pepper
    2 pinches
Assembly
  • pine nuts toasted
    3 tbsp
  • rocket leaves to serve
  • green apple thinly sliced
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 490.7 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 2903.6 kJ / 694 kcal
Tłuszcz 50.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 28.8 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...