Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mascarpone cream
- 3 eggs, separated
- 120 g caster sugar
- 250 g mascarpone cheese
Chocolate
- 30 g dark chocolate, broken into pieces
Coffee syrup
- 150 g strong brewed espresso coffee
- 70 g dry Marsala wine
- 40 g raw sugar
Assembly
- 150 g savoiardi biscuits
- 200 g full cream milk
- 1 tbsp Dutch cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1789.5 kJ / 426 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 99.6 mg
Alternatywne przepisy
Far Breton with prunes
2h
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 godz. 30 min
Brioche fruit tarts
4 Std.
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Portuguese-style crème brûlée
25min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Black forest pudding
1 Std. 15 Min
Poppy seed torte
5h
Poppy seed strudel
3h 15min
Hazelnut meringue roulade
1h 30min
Tarator (tahini dip)
5min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h