![Blanc-manger à la banane Blanc-manger à la banane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36FAEFCC-25FD-42AC-9D7B-A9C5EBCEDD73/Derivates/7A00A1C1-A41F-48A8-9E58-82D01C4B888D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de boisson végétale à l'amande
- 3 branches de verveine citronnelle fraîche
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 40 g de purée d'amande blanche
- 50 g de cassonade
- 300 g de bananes
- 35 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 748 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets chocolat noisette
2h 30 min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25min
Riz au lait de riz
35min
Beurre de noix de coco
5 min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Gâteau de riz à la pâte de haricot azuki
3h 55min
Puddings au caramel
1h 5min
Quinoa au lait d'amande et à la vanille
25min
Milkshake sans lactose
Brak ocen
Crème caramel, noix de coco et banane
5 godz.
Crêpes à la noix de coco
20 min
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2 Std.