Wersje kompatybilne
Crème à la fève tonka, brochette de banane rôtie à la cannelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- ½ fève tonka, fraîchement râpée
- 2 c. à soupe de sucre roux
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 2 bananes, coupées en tronçons de 2 cm
- 20 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 333 kJ / 79 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au chocolat
10min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15min
Soupe de mangue et sorbet fromage blanc
4h 15min
Pain perdu au sirop de betterave
1h 25min
Ananas en papillote
1h
Crème de roquette au chèvre
30 min
Mille-feuille pomme-safran
3h 15min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 min
Soupe de pommes vertes
15 Min
Œuf crémeux, gâteaux de saumon fumé et crème chlorophylle - Nicolas Masse
1h 15min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Filet de veau aux mirabelles
50 min