Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 400 g d'eau
- 500 g de potimarron, coupé en dés
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 120 g de fécule de maïs
- ½ c. à café de cannelle en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 8 c. à soupe de sucre de canne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1154 kJ / 271 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux orties, pecorino et noisettes
1 Std.
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1 Std.
Cake au chou-fleur
1 Std. 15 Min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2h 15min
Crèmes lait d'amande-pistache, compotée d'abricots et sablés
3 Std. 30 Min
Cheesecakes aux pistaches et à la mangue
2 Std. 30 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6 Std. 45 Min
Blanc-manger à la banane
3h 15min
Cheesecake à la vapeur
1 Std. 30 Min
Brioche au potiron
3h 45min
Entremets chocolat noisette
2 Std. 30 Min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min