Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette

Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Les blinis
  • de trompettes-de-la-mort fraîches
    80 g
  • de persil frais ciselé
    1 c. à soupe
  • de beurre
    10 g
  • œuf
    1
  • de faisselle
    120 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
La sauce citron-ciboulette
  • de fromage frais
    150 g
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de ciboulette fraîche ciselée
    1 c. à soupe bombée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'huile neutre
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 158 kcal / 663 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...