Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 500 g de poivrons rouges ou orange, épépinés et détaillés en lanières
- 250 g de cassonade
- 1 pincée de safran en poudre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 839 kJ / 197 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poivrons marinés
55 Min
Chutney aux raisins
25 min
Crème ibérique
5 min
Tapenade de tomates
5 min
Pintxo au fromage fumé
10 min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1 Std. 15 Min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40 min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1 godz. 35 min
Sauce tomate épicée
25 min
Mayonnaise d'avocat
15min
Compotée de poivrons
35 Min