![Chutney de poivrons au safran Chutney de poivrons au safran](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F07BAB13-3CC6-4D3F-9F49-7B4297EB9CEA/Derivates/164A1B0E-52E1-4C4E-9BFB-A4E13B22389A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 500 g de poivrons rouges ou orange, épépinés et détaillés en lanières
- 250 g de cassonade
- 1 pincée de safran en poudre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 839 kJ / 197 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poivrons marinés
55 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Pain libanais épicé
3h 30min
Sauce tomate épicée
25 min
Caviar d'aubergine "express"
20 min
Pâte d'ail et d'échalote au gingembre
25 min
Chutney pomme-oignon-ananas
4h
Mousse de chèvre en habit de poireau
2h 50min
Rillettes de bar de ligne, poivron rouge et citron confit
12 Std. 30 Min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1h 35min
Rillettes de sardine à la coriandre
5 min