Bouillon parfumé

Bouillon parfumé

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 litre

Składniki

  • 80 g d'oignon
  • 25 g gingembres frais
  • 15 g d'huile d'olive
  • 300 g d'épluchures de légumes variés
  • 4 - 5 branches de basilic frais les tiges seulement
  • 5 - 6 graines de cardamome
  • 100 g de crevettes roses, crues et non décortiquées les têtes et carapaces seulement
  • 900 g d'eau
  • 2 clous de girofle
  • 1 étoile de badiane
  • ½ c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 litre

Białko 0 g
Kalorie 564 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...