Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon
- 25 g de gingembre frais
- 15 g d'huile d'olive
- 300 g d'épluchures de légumes variés
- 4 - 5 branches de basilic frais, les tiges seulement
- 5 - 6 graines de cardamome
- 100 g de crevettes roses, crues et non décortiquées, les têtes et carapaces seulement
- 900 g d'eau
- 2 clous de girofle
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 litre
- Kalorie
- 564 kJ / 135 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)
35 min
Potage Saint-Germain
45 min
Soupe complète végétarienne
30 min
Velouté aux saveurs marocaines
35 min
Mincemeat
25 min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30min
Pastilla d'agneau aux fruits secs
1h
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1 godz. 30 min
Bouillon de poule aux boulettes de pain
1 godz. 10 min
Soupe aux nouilles chinoises
45 min
Soupe au lait
20 min
Crème de lentilles corail
35 min