![Bouillon parfumé Bouillon parfumé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6F3D9E2-7DA6-451B-BA84-423CED02C78D/Derivates/0ae9605b-92cf-448d-9fa5-021b7f690c47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon
- 25 g de gingembre frais
- 15 g d'huile d'olive
- 300 g d'épluchures de légumes variés
- 4 - 5 branches de basilic frais, les tiges seulement
- 5 - 6 graines de cardamome
- 100 g de crevettes roses, crues et non décortiquées, les têtes et carapaces seulement
- 900 g d'eau
- 2 clous de girofle
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 litre
- Kalorie
- 564 kJ / 135 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Soupe complète végétarienne
30 min
Miel au sésame
10 min
Crème d'huître
35min
Bouillon d'oignon
55min
Biscuit coco-canneberge
20min
Consommé de bœuf
35min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30 min
Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)
35min
Moutarde indienne
15 Min
Farine de champignons
5min
Soupe aux nouilles chinoises
45min
Japchae
1h 30min