![Crème à la horchata Crème à la horchata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE4DCBE3-5455-42B1-B133-77123EDAF857/Derivates/05546FAB-BE59-40CF-BFF0-8BB64C64E6EE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de boisson végétale horchata (voir "Variante(s)")
- 4 œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 40 g de fécule de maïs
- ½ zeste de citron jaune non traité
- 1 bâton de cannelle
- 6 biscuits secs, type galettes Saint-Michel (opcjonalnie)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 36.93 g
- Tłuszcz
- 9.83 g
- Błonnik
- 0.66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger à la banane
3h 15min
Entremets chocolat noisette
2h 30min
Lait d'or
10 min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Quinoa au lait d'amande et à la vanille
25 Min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Gâteau brigadier
2h 30min
Gâteau en verrine
40 min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Pommes de terre Madras
50 Min
Crème au lait de coco
15min