Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 250 g di grano saraceno decorticato (cottura 15 minuti)
- 30 g di pinoli
- 60 g di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 300 g di pomodori datterino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1918.8 kJ / 458.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 49.4 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 min
Insalata di grano saraceno e gamberetti
40 min
Quinoa alla caprese
30 min
Tabulè di quinoa
40 min
Quinoa con code di gambero
30 min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 min
Insalata di miglio e tonno
55 min
Farina di grano saraceno (senza glutine)
10min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35 min.
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min