Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit à dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de pralin
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Bavarois aux trois chocolats
15h
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Gianduja choco-Passion
18 Std. 20 Min
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Dacquoise
40 Min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min
Trianon
3 Std.