![Dacquoise praliné-chocolat Dacquoise praliné-chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1DD86024-5BCA-43A2-9C77-F215F74E53A8/Derivates/5E80F51F-0DF3-49F6-A2CE-FCB48901C3B5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit à dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 40 g de pralin
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Crème pâtissière
15min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Mini-dacquoises au chocolat
4h
Pâte à chou
2 godz.
Eclairs comme un Paris-Brest
1 godz. 40 min
Dacquoise aux framboises
2 godz.
Dacquoise
40 min
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Royal au chocolat
3 godz. 30 min
Trianon
3h
Bavarois aux trois chocolats
15h