Dacquoise praliné-chocolat

Dacquoise praliné-chocolat

4.4 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Le biscuit à dacquoise
  • 135 g d'amandes en poudre
  • 150 g de sucre glace maison
  • 5 blancs d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 40 g de pralin
La ganache chocolat
  • 250 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 250 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 2165 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...