Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 120 g de beurre doux, ramolli
La crème pâtissière et le façonnage
- 350 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 40 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1287 kJ / 305 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2u. 40min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Gâche vendéenne
3h 20min
Nonnettes au cassis
1h 40min
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2h 35 min
Bretzels sucrés
4h
Petits pains aux raisins
24h
Brioche roulée comme une galette des Rois
3u. 50min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 Std. 15 Min
Minipanettoni
2h 30 min
Madeleines à l'orange
1h
Brioche parisienne
24h