![Roulé brioché aux fruits confits Roulé brioché aux fruits confits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23F08FBE-C5F5-476B-BB5E-1612160B7912/Derivates/B8F59FDB-E99B-425E-9034-8AB5A68641DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 120 g de beurre doux, ramolli
La crème pâtissière et le façonnage
- 350 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 40 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1287 kJ / 305 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2h 40 min
Pain Cocotte
3h
Baguette viennoise
4h 25min
Pain cocotte
2hod. 20min
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
Gâche vendéenne
3h 20min
Petits pains suédois
16h
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 Std.
Brioche parisienne
24 Std.
Pain au lait à la crème vanillée
40 min
Brioche de Jeanne
4h 15min