Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au citron vert
- 80 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron vert non traité
- 300 g de fromage frais, type Philadelphia
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 500 g de fraises, émincées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370 kJ / 328 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux vanillés
1h 20 min
Sauce Béchamel express
20 min
Mille-feuille à l'abricot
45min
Tarte aux fraises
4h
Gâteau à la fraise
3 godz. 35 min
Profiteroles au caramel
13h
Framboisier
1h
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Paris-brest en bouchée
2h 35 min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min