Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g water
- 50 g lard, cut in pieces
- 1 tsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch sugar
Vegetable topping
- 100 g red peppers, cut in pieces
- 100 g green peppers, cut in pieces
- 100 g onions, cut in pieces
- 100 g courgettes, cut into pieces
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp paprika
- 150 g soft goat's cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2375.2 kJ / 567.7 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1061.9 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom Risotto
30min
Mushroom Stroganoff
30min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Courgette and Feta Risotto
30min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Sweet Potato and Courgette Soup
25min