Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g water
- 50 g lard, cut in pieces
- 1 tsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch sugar
Vegetable topping
- 100 g red peppers, cut in pieces
- 100 g green peppers, cut in pieces
- 100 g onions, cut in pieces
- 100 g courgettes, cut into pieces
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp paprika
- 150 g soft goat's cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2375.2 kJ / 567.7 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1061.9 mg
Alternatywne przepisy
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24 Std.
Christmas Quesadillas
55 min
Prawn and Vegetable Rice
1h 10min
Jack-O-Lantern Stuffed Peppers
1 Std. 30 Min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1 Std. 40 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20 min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min