Wersje kompatybilne
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Crème Fraîche
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 5 g fresh dill, leaves only
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Rosti
- 10 g fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 220 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 120 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 3 Tbsp plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp olive oil
- 200 g smoked salmon
- 1 lemon, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1549 kJ / 370 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1394 mg
Alternatywne przepisy
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Shakshuka
50 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1h 20 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Spiced Red Cabbage
1h 10 min