Wersje kompatybilne
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Crème Fraîche
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 5 g fresh dill, leaves only
- 5 g fresh parsley, leaves only
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 200 g crème fraîche
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Rosti
- 10 g fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 220 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 120 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 3 Tbsp plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp olive oil
- 200 g smoked salmon
- 1 lemon, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1549 kJ / 370 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1394 mg
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30 Min
Mushroom Risotto
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50min
Best Basic Houmous
5 Min
Versatile Smooth Soup
45 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min
Creamy Mushroom Truffle Soup
50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 Std. 15 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 min