Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, sliced (3 mm)
- 600 g haddock fillets, thick cut, skinless, boneless
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 425 g plain yoghurt
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp garam masala
- 2 Tbsp ground coriander
- 2 Tbsp lemon juice
- 50 g vegetable oil
- 40 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313 kJ / 314 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Curried Rhubarb and Lentil Soup
1 godz. 20 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Dhokla
30 min
Caldeirada (Fish Stew)
45min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1h
Keralan Fish Curry
30 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Vegetable Biryani
50min