Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, sliced (3 mm)
- 600 g haddock fillets, thick cut, skinless, boneless
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 425 g plain yoghurt
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp garam masala
- 2 Tbsp ground coriander
- 2 Tbsp lemon juice
- 50 g vegetable oil
- 40 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313 kJ / 314 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Quick Lamb Dhansak
50min
Kedgeree
45min
Veracruz Fish
30min
Chicken Saag
50min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40min
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min