
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 200 g de poivron rouge coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive extra vierge
- 150 g de tomate détaillée en cubes
- 400 g de blettes feuilles et côtes séparées et coupées en morceaux
- 1 dose de safran (0,1 g)
- 1 pincée de piment de Cayenne en poudre
- 200 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- 1 c. à café de gros sel à ajuster en fonction des goûts
- 120 g de riz long blanc
- 60 g de petits pois surgelés
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 citrons jaunes non traités
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 146 kcal / 618 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g