Vermicelles chinois aux crevettes, sauce à l'ail

Vermicelles chinois aux crevettes, sauce à l'ail

3.9 155 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • de vermicelles asiatiques (ou nouilles de riz) (vermicelles de haricot mungo ou de riz)
    200 - 250 g
  • eau chaude, pour le trempage
  • d'ail
    70 g
  • d'huile végétale
    40 g
  • de sel (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ¼ c. à café
  • de sucre en poudre
    35 g
  • de sauce de soja
    40 g
  • d'alcool de riz
    20 g
    20 g de vin blanc
  • d'eau
    700 g
  • de crevettes crues, épluchées et déveinées
    200 - 250 g
  • de haricots verts plats frais
    200 g
  • d'oignons nouveaux, coupés en dés (3 mm) ou frisés (voir "Conseil(s)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...