Cannelloni d'aubergine à la tomate

Cannelloni d'aubergine à la tomate

4.4 247 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • d'aubergines (2), émincées en fines tranches
    600 g
La farce
  • de carotte coupée en morceaux
    100 g
  • d'échalotes
    40 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de persil frais
    3 - 4 brins
  • de céleri branche coupée en morceaux
    1 branche
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de riz cuit
    130 g
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • de sauce Worcestershire
    1 c. à soupe
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de fécule de pomme de terre
    10 g
    10 g de fécule de maïs
La sauce tomate
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    1 filet
  • de tomates pelées (800 g)
    1 boîte de conserve
  • d'herbes aromatiques fraîches (basilic, thym...), ciselées
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 240.3 kcal / 1002 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 28.3 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 1173.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...