Brioche au potiron

Brioche au potiron

4.6 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • de raisins secs
    60 g
  • de rhum (opcjonalnie)
    2 c. à soupe
  • de lait demi-écrémé
    60 g
  • œuf
    1
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de levure boulangère sèche (7 g)
    1 sachet
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    350 g
  • de chair de potiron en purée
    200 g
  • de sel
    2 pincées
  • de zeste d'orange râpé
    ½ c. à café
    ½ c. à café de zeste de citron râpé
  • d'huile de noisette
    40 g
  • de beurre demi-sel pour le moule
    5 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 284.5 kcal / 1203.9 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...