Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de raisins secs
- 2 c. à soupe de rhum
- 60 g de lait demi-écrémé
- 1 œuf
- 70 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g)
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 200 g de chair de potiron en purée
- 2 pincées de sel
-
½
c. à café de zeste d'orange râpé
lub ½ c. à café de zeste de citron râpé - 40 g d'huile de noisette
- 5 g de beurre demi-sel, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1203.9 kJ / 284.5 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Crème brûlée légère au potimarron
50min
Le pain bannique
30min
Coings farcis aux fruits secs
1 Std. 10 Min
Pain d'Halloween à la citrouille
3h 15min
Cake au chou-fleur
1 Std. 15 Min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2h 15min
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25 Min
Brownie à la betterave
40min
Cake chocolat-betterave
1 Std. 15 Min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 Std. 15 Min