Brioche au potiron

Brioche au potiron

4.6 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • 60 g de raisins secs
  • 2 c. à soupe de rhum (opcjonalnie)
  • 60 g de lait demi-écrémé
  • 1 œuf
  • 70 g de sucre en poudre
  • 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g)
  • 350 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 200 g de chair de potiron en purée
  • 2 pincées de sel
  • ½ c. à café de zeste d'orange râpé
    ½ c. à café de zeste de citron râpé
  • 40 g d'huile de noisette
  • 5 g de beurre demi-sel pour le moule

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.3 g
Kalorie 1203.9 kJ / 284.5 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...