Filets de poulet marinés huile d'olive-citron vert-basilic

Filets de poulet marinés huile d'olive-citron vert-basilic

4.4 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • le jus de 2 citrons verts
  • d'huile d'olive extra vierge
    50 g
  • de basilic frais ciselé
    5 g
  • de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • filets de poulet (150 g chacun env.), coupés en lanières
    4
  • d'eau
    400 g
  • de carottes coupées en bâtonnets
    200 g
  • de pommes de terre détaillées en dés
    300 g
  • de brocoli détaillé en petits bouquets
    400 g
  • de ricotta
    100 g
  • poivre de Sichuan à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 324 kcal / 1366 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...