Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'emmental, coupé en morceaux
- 5 gousses d'ail
- 5 brins de persil plat frais
- 15 - 20 feuilles de menthe fraîche
- 2 tranches de jambon blanc, coupées en morceaux
- 2 œufs
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de brocciu
- 500 g de tomates concassées en conserve
- 12 cannelloni à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2265 kJ / 539 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Fiadone au citron
50 min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 godz. 10 min
Cannelloni aux blettes
1h 5min
Soupe au pistou
40 min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 min
Fiadone
55 min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30 min
Mash de pommes de terre, piquillos et olives
45 min
Canistrelli
1h
Pappardelle au ragoût d'agneau
1h
Cannellonis à la ricotta
55 min