
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 poivrons de la couleur de votre choix
- 75 g de parmesan coupé en morceaux
- 120 g d'oignons coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 130 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
-
2
gouttes d'huile essentielle de romarin
lub 2 brins de romarin frais - 100 g de vin blanc sec
-
1
cube de bouillon de volaille
lub 1 cube de bouillon de légumes - 400 g d'eau
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 10 olives noires dénoyautées détaillées en brunoise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 343 kcal / 1438 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 33.5 g