Poulet au gingembre et aux oignons

Poulet au gingembre et aux oignons

3.7 219 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en quatre
    300 g
  • de gingembre frais pelé et coupé en lamelles
    20 g
  • gousses d'ail pelées et dégermées
    2
  • d'huile végétale et 2 c. à soupe pour faire revenir le poulet
    40 g
  • de miel liquide
    40 g
  • de gingembre en poudre (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • de blancs de poulet coupés en cubes (2 cm env.)
    500 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de raisins secs blonds
    40 g
  • de fond de veau en poudre
    1 c. à café
  • d'eau
    100 g
  • de coriandre fraîche équeutés
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 711 kcal / 2994 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...