
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'oignons coupés en quatre
- 20 g de gingembre frais pelé et coupé en lamelles
- 2 gousses d'ail pelées et dégermées
- 40 g d'huile végétale et 2 c. à soupe pour faire revenir le poulet
- 40 g de miel liquide
- 1 c. à soupe de gingembre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de blancs de poulet coupés en cubes (2 cm env.)
- du sel
- du poivre moulu
- 40 g de raisins secs blonds
- 1 c. à café de fond de veau en poudre
- 100 g d'eau
- 3 brins de coriandre fraîche équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 711 kcal / 2994 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 80 g