Blancs de dinde épicés à la mangue, boulgour aux raisins

Blancs de dinde épicés à la mangue, boulgour aux raisins

4.5 117 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • d'escalopes de dinde détaillées en cubes (3 cm env.)
    500 g
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à café
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • piments rouges séchés épépinés et hachés finement
    2
  • de ciboulette fraîche ciselé
    ½ bouquet
  • le jus d'un citron vert
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de boulgour
    300 g
  • de raisins secs
    125 g
  • d'eau
    250 g
  • de lait de coco
    200 g
  • mangues mûres coupées en tranches
    2
  • de beurre doux
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 983 kcal / 4119 kJ
Białko 48.8 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 110.5 g
Błonnik 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...