Curry d'agneau

Curry d'agneau

4.6 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de gingembre frais
    10 g
  • de coriandre fraîche
    1 bouquet
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de curry en poudre
    3 c. à soupe
  • d'huile de tournesol
    5 g
  • de filet d'agneau détaillé en dés (2 cm)
    800 g
  • d'eau
    200 g
  • de lait de coco
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de carotte coupée en morceaux
    400 g
  • de patate douce coupée en morceaux
    300 g
  • de noix de coco râpée
    1 pincée
  • de petits pois frais écossés
    150 g
  • de fèves fraîches blanchies et épluchées
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 689 kcal / 2865 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...