Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo

Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo

4.3 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • 250 g de lait
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 gousses d'ail coupées en deux et écrasées
  • 10 g de beurre doux pour le plat
  • 600 g d'eau
  • 280 g de céleri branche coupé en fines rondelles
  • 80 g de chorizo doux coupé en rondelles
  • 600 g de pommes de terre coupées en fines rondelles
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.7 g
Kalorie 1330 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...