Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel de café
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g d'espresso chaud
- 15 g de beurre doux
La crème glacée
- 4 jaunes d'œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 300 g de lait
- 50 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la vanille
12h
Domino aux fraises
13 Std.
Œufs ananas - Christophe Aribert
Brak ocen
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4h 30min
Sphère comme une orange sanguine
18h
Mystère cœur chocolat
3 godz. 35 min
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3 godz. 20 min
Glace caramel au beurre salé
12h
Macaron tiramisu
26h
Glace stracciatella
12h
Glace à la pistache
12h