![Sphères glacées au caramel de café Sphères glacées au caramel de café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7D25D460-FFD0-459C-AFF7-36E9251335CC/Derivates/4AC3794A-3F07-4056-AB5A-533C3D817177.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel de café
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g d'espresso chaud
- 15 g de beurre doux
La crème glacée
- 4 jaunes d'œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 300 g de lait
- 50 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 Std.
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 Std.
Crème brûlée à l’abondance
3 Std.
Mystère cœur chocolat
3 Std. 35 Min
Compote à l'orange et crémeux de fromage blanc
1h 25 min
Samoussas de crêpe, pomme vanille et caramel au beurre salé
1 Std. 30 Min
Profiteroles au caramel
13h
Glace au chocolat et piment jalapeño
13 Std. 15 Min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Glace à la vanille
12 Std.
Crème brûlée
4 Std. 10 Min