Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- chapelure
- 180 g de sucre en poudre
- 100 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- 150 g de beurre doux, mou, et en morceaux, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 180 g de farine blanche type 45
- 3 c. à café rase de levure chimique
- 200 g de griottes, égouttées
- 1400 g d'eau
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 697.7 kJ / 166.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Spritzbredele
25min
Kougelhopf
2h 55min
Streusel
2h
Boules de Berlin à la compote de pommes
3h 55min
Roulés pavot-cranberries
2h
Mug cake au whisky et au café
20 min
Roulé de pain
1 Std. 15 Min
Baguette viennoise au thé matcha
1 godz. 45 min
Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache
45 min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Gâteau vapeur au citron
2 godz. 25 min