Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur

Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur

3.7 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 parts

Składniki

  • chapelure
  • 180 g de sucre en poudre
  • 100 g de pâte d'amande coupée en morceaux
  • 150 g de beurre doux mou, et en morceaux, et un peu pour le moule
  • 3 œufs
  • 180 g de farine blanche type 45
  • 3 c. à café rase de levure chimique
  • 200 g de griottes égouttées
  • 1400 g d'eau
  • sucre glace maison pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 2.4 g
Kalorie 697.7 kJ / 166.9 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...