Délice d'été pêche-abricot

Délice d'été pêche-abricot

4.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit
  • de sucre en poudre
    125 g
  • œufs blancs et jaunes séparés
    5
  • de sel
    1 pincée
  • de farine de blé
    125 g
Le sirop
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    150 g
La crème légère au porto
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille), et un récipient d'eau froide
    3
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • œufs
    3
  • de lait
    500 g
  • de porto
    2 c. à soupe
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    150 g
  • de mascarpone très froid
    150 g
Le montage
  • de pêches détaillées en cubes (1-2 cm)
    250 g
  • d'abricots frais émincés en fines lamelles
    250 g
La meringue
  • de sucre en poudre
    300 g
  • blancs d'œufs
    4

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 711.9 kcal / 2985.1 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 112.5 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...