![Petits chocolats à la liqueur Petits chocolats à la liqueur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/818A1176-C409-4FB7-867C-A3CCA5916A77/Derivates/E588E2CB-6206-4826-A059-753E1487FE7D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la liqueur
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de beurre doux
- 20 g de liqueur d'amande, type Amaretto
L'enrobage chocolat
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mendiants au chocolat
30 min
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Amandes au cacao et au café
30 min
Biscuits au café
1 godz.
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8sa 50 dk
Pavés chocolat écume de menthe
3 Std.
Petits chocolats
3h 20min
Carrés menthe-chocolat
5 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Pâte feuilletée express
2h
Dacquoise
40min
Petits pains aux raisins
24klst