Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la liqueur
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de beurre doux
- 20 g de liqueur d'amande, type Amaretto
L'enrobage chocolat
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux peaux de banane
3h 45min
Petits chocolats
3h 20min
Charlotte au pain de mie
2h 30min
Sphère comme une orange sanguine
18 godz.
Crème pâtissière
15min
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Choco-nougat
3 Std.
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 godz. 30 min
Guimauves à la fraise
3u. 35min
Pâte feuilletée express
2h
Dacquoise
40min
Pâte à chou
2h