Gâteau aux peaux de banane

Gâteau aux peaux de banane

3.3 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 parts

Składniki

Le gâteau aux peaux de banane
  • 4 bananes chair et peau
  • 100 g d'eau
  • 1 citron vert non traité, zeste et jus
  • 60 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de sucre roux
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 180 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 2 blancs d'œufs
La mousse à la banane
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 400 g de banane coupée en morceaux
  • ½ citron vert non traité zeste et jus
  • 400 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
Le dressage
  • 50 g de banane
  • ½ citron vert non traité

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.3 g
Kalorie 1503.3 kJ / 359.7 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...