Mille-feuille pomme-safran

Mille-feuille pomme-safran

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux
    150 g
  • d'eau froide
    75 g
La crème vanille safranée
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de lait
    250 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre vanillé Thermomix®
    75 g
  • de safran en poudre (0,1 g)
    1 dose
  • de crème liquide 35% m.g.
    250 g
La compote de pomme
  • de pommes épluchées et détaillées en dés
    850 g
  • de beurre demi-sel
    50 g
  • d'agar-agar (1 sachet)
    2 g
  • de cassonade
    30 g
  • de safran en poudre (0,1 g)
    1 dose
  • de sucre glace maison
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 654.8 kcal / 2734.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44.8 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...