![Bûche soyeuse enneigée Bûche soyeuse enneigée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5B7C02C-69C9-48EC-A447-5FD197C216A0/Derivates/cac65074-5aae-4b32-9b61-75ba3c9081a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base chocolat
- 100 g de lait de coco
- 25 g d'huile de coco hydrogénée
- 1 pincée de sel
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La bûche
- 600 g de tofu soyeux
- 300 g de lait de coco
- 110 g de sucre de coco
- 2 pincées de vanille en poudre
- 3 g d'agar-agar (1,5 sachet)
- 75 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1558.4 kJ / 374.7 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Bûche poire-caramel
9 godz. 15 min
Bûche chocolat-cassis
1hod. 45min
Bûche aux marrons
1hod. 40min
Minibûche cerise amarena
40min
Bûche tout chocolat
7h 20min
Bûche chocolat-orange
3hod. 45min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche royale
3hod. 50min
Forêt-noire aux cerises amarena
5hod.
Bûche roulée au café
2h 40 min