![Biscuits italiens aux fruits secs Biscuits italiens aux fruits secs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4522BE60-631A-444A-B405-90E194C4B2F7/Derivates/999D3A9D-3477-4A14-87DA-7F6E50E6509C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de figues sèches
- 50 g de raisins secs
- 1 c. à soupe de zeste d'orange râpé
- 100 g de cerneaux de noix
- 1 c. à soupe d'eau
- 125 g de miel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 90 g de chocolat noir, râpé
- 100 g de marmelade d'oranges
- 50 g de beurre, et un peu pour la plaque de four
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf
- 3 c. à soupe de lait
- ½ c. à café d'extrait de vanille liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 775 kJ / 183 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaron de Saint-Emilion
1 Std.
Ginger nuts
1 Std.
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Nonnettes au cassis
1h 40min
Choco-nougat
3h
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1ч. 10 мин.
Biscuits au citron
50min
Biscuits aux amandes
35 Min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Cookies à l'orange confite
35 Min
Cookies rhum-raisins
25min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min