Eclairs à l'orange

Eclairs à l'orange

4.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
16 pièces

Składniki

Les tuiles à l'orange
  • oranges non traitées
    2
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    50 g
La crème à l'orange
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4
  • de lait
    100 g
  • œufs
    2
  • de fécule de maïs
    35 g
  • de sucre en poudre
    50 g
La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    250 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 250.4 kcal / 1051.4 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...