![Petits pains suédois Petits pains suédois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5FA53AF-CE58-4584-B3E5-E075A6F0D3EB/Derivates/465E5AAA-B010-4125-B6A4-D7352C081329.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de beurre mou, en morceaux
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 561 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4h 25min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain Cocotte
3h
Baguette express
2h 35min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain au levain
8 Std.
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min