Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de beurre mou, en morceaux
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 561 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Pain aux noix
3h 15min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain au levain
8h
Brioche parisienne
24h