Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
TM6 TM5 TM31

Rhubarb and ricotta bread and butter pudding

4.4 (5 ocen)

Składniki

Ricotta

  • 1800 g full cream milk
  • 80 g white vinegar

Stewed rhubarb and raspberries

  • 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
  • 100 g frozen raspberries
  • 140 g caster sugar
  • 1 orange, juice only
  • 20 g lemon juice
  • 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed

Bread and butter pudding

  • butter, for greasing
  • 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
  • 1 orange, zest only, no white pith
  • icing sugar, for dusting
  • 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
  • 4 eggs
  • 160 g full cream milk
  • 220 g pouring (whipping) cream
  • 50 g brandy
  • 50 g caster sugar
  • raw sugar, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3272.8 kJ / 779.2 kcal
Białko
24.4 g
Węglowodany
94.8 g
Tłuszcz
34.1 g
Tłuszcz nasycony
20.1 g
Błonnik
4.3 g
Sód
339.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy