Spiralized sweet potato curry rosti

Spiralized sweet potato curry rosti

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 pieces

Składniki

  • sweet potato 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    600 gram
  • garlic clove
    3 - 4
  • spring onions/green onions roughly chopped
    40 g
  • fresh red chilli deseeded, roughly chopped
    1
  • fresh ginger cut into slices (2 mm)
    30 g
  • eggs
    2
  • gluten free cornflour
    20 g
  • white sesame seeds
    1 tbsp
  • curry powder
    1 tsp
  • garam masala
    1 tbsp
  • sea salt
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • vegetable oil to fry
    1 - 2 tbsp
  • fresh coriander leaves only, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 515.8 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 390.2 kJ / 93.3 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...