Urządzenia i Akcesoria
Orange and passionfruit Eton mess
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions
Składniki
Meringue
-
egg whites3
-
caster sugar100 g
Passionfruit curd
-
fresh passionfruit pulp80 g
-
orange juice (approx. 1 orange)40 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter softened80 g
-
eggs3
Assembly
-
pouring (whipping) cream200 g
-
oranges segmented2
-
fresh mint leaves only10 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
87.7 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1678.7 kJ /
401.2 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3h 30min
Profiteroles
2h
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Black & white chocolate tartufo
13h 55min
Pavlova towers
4h 30min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Portuguese-style custard tarts
40min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Pavlova
6h
Caribbean carrot cake
2h 10min