Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 100 g caster sugar
- 3 egg whites
Passionfruit curd
- 80 g fresh passionfruit pulp
- 40 g orange juice (approx. 1 orange)
- 50 g caster sugar
- 80 g unsalted butter, softened
- 3 eggs
Assembly
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 oranges, segmented
- 10 sprigs fresh mint, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432.8 kJ / 341.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 84.2 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa puddings with raspberry coulis
1 Std. 5 Min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Brandy cream
15 min
Chocolate mousse
3h 20min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
White chocolate mousse cups
3 Std. 35 Min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9u.
Gin and lime pie
3h 10min
Cranberry bacon stuffing
10 min
Lemon sorbet
8h 30min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min
Meringues
5h