Urządzenia i Akcesoria
Orange and passionfruit Eton mess
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions
Składniki
Meringue
-
egg whites3
-
caster sugar100 g
Passionfruit curd
-
fresh passionfruit pulp80 g
-
orange juice (approx. 1 orange)40 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter softened80 g
-
eggs3
Assembly
-
pouring (whipping) cream200 g
-
oranges segmented2
-
fresh mint leaves only10 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
87.7 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1678.7 kJ /
401.2 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Passionfruit and macadamia truffles
3 godz. 30 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Mixed fruit compote with goat's cheese and granola on toast
50 min
Custard
10 min
Béchamel sauce
20 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Runny custard
10 min
Pavlova towers
4 godz. 30 min
Gingerbread ice cream
10 godz. 20 min
Gingerbread pavlova stack
5 godz. 30 min
Fruit coulis
10 min