Orange and passionfruit Eton mess

Orange and passionfruit Eton mess

4.7 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Meringue
  • egg whites
    3
  • caster sugar
    100 g
Passionfruit curd
  • fresh passionfruit pulp
    80 g
  • orange juice (approx. 1 orange)
    40 g
  • caster sugar
    50 g
  • unsalted butter softened
    80 g
  • eggs
    3
Assembly
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • oranges segmented
    2
  • fresh mint leaves only
    10 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 401.2 kcal / 1678.7 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 87.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...