Ginger bundt cake
TM6 TM5 TM31

Ginger bundt cake

4.0 (28 ocen)

Składniki

  • 120 g butter, cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
  • 100 g raw almonds
  • 2 - 3 cm fresh ginger, peeled
  • 100 g brown sugar (see Tips)
  • 190 g buttermilk
  • 2 tsp natural vanilla extract
  • 3 eggs
  • 210 g spelt flour (see Tips)
  • 1 tbsp ground ginger
  • 2 tsp baking powder
  • ½ tsp bicarbonate of soda
  • 2 tbsp lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1043.3 kJ / 248.3 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
20.8 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
2.2 g
Sód
172.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy