Ginger bundt cake

Ginger bundt cake

4.0 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

  • butter cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
    120 g
  • raw almonds
    100 g
  • fresh ginger peeled
    2 - 3 cm
  • brown sugar (see Tips)
    100 g
  • buttermilk
    190 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • eggs
    3
  • spelt flour (see Tips)
    210 g
  • ground ginger
    1 tbsp
  • baking powder
    2 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • lemon juice
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 172.4 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1043.3 kJ / 248.3 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...