Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g butter, cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
- 100 g raw almonds
- 2 - 3 cm fresh ginger, peeled
- 100 g brown sugar (see Tips)
- 190 g buttermilk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 210 g spelt flour (see Tips)
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1043.3 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 172.4 mg
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Coffee date muffins
35min
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Jamaican style ginger cake
1 godz. 20 min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1h 30min
Zucchini slice
45 min
Lime sour cream bundt cake
50min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 Std. 10 Min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Quick almond biscuits
35min