Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g butter, cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
- 100 g raw almonds
- 2 - 3 cm fresh ginger, peeled
- 100 g brown sugar (see Tips)
- 190 g buttermilk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 210 g spelt flour (see Tips)
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1043.3 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 172.4 mg
Alternatywne przepisy
Orange and almond cake
2h 20min
Apple cake
1sa
Choc chunk and pomegranate oatmeal cookies
45min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Apple and date cake
1 Std. 30 Min
Lime sour cream bundt cake
50 dk
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Double ginger and pear cake
1h 35min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 Std. 30 Min
Quick almond biscuits
35min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1h 25 min
Cranberry pistachio spiced muffins
50 dk