Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semolina dumplings
- 200 g fine semolina
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 300 g milk
- 30 g salted butter
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches nutmeg
- 1 ½ tsp salt
- water (approx. 2 litres)
- 2 egg yolks
- plain flour, for dusting
Mushroom sauce
- 1 garlic clove
- 3 eschalots
- 40 g salted butter
- 50 g white wine
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 30 g plain flour
- 200 g pouring (whipping) cream
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2625.8 kJ / 625.2 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1346 mg
Alternatywne przepisy
Leek and cheddar pudding
1 Std. 20 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Mushroom risotto
30min
Rice salad
1 Std.
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Asparagus and pea omelette
20 Min
Smoked salmon slice
2h 40min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Gruyère salmon patties with salad
1 Std. 20 Min
Pizza dough with a trio of toppings
2h 10min
Savoury crêpes
45min