Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 60 g blanched almonds
- 60 g coconut flour (see Tips)
- 80 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 140 g buckwheat flour (see Tips)
- 160 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 50 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g water
- 2 egg yolks
Filling
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into quarters
- 40 g soft dark brown sugar
- 100 g dried cranberries
- 100 g raisins
- 50 g currants
- 30 g mixed peel
- 40 g dried blueberries
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- ½ orange, zest (no white pith) and juice
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp ground nutmeg
- 60 g brandy
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725.7 kJ / 172.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 14.2 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40 min
Dukkah
25 phút
Custard
10min
Gluten free shortbread
1sa 20 dk
Gluten free lemon tart
2h 25min
Almond shortcrust pastry
35 dk
Rhubarb and strawberry fool
2h 15 phút
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Gluten free scones
30 min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 phút
Lemon or lime butter
15min