![Mousse chocolat-café Mousse chocolat-café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DBBB9565-1D80-42BB-A9B5-EBEBE1A37EE0/Derivates/0C238AE8-D0C0-45BD-B3EF-466AE6AD829A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 5 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 5 c. à café bombées de café instantané
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 407 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
Alternatywne przepisy
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4 Std. 20 Min
Crème brûlée allégée
3h 15 min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Sauce béchamel
20min
Tiramisu sans cuisson
4 Std.
Crème brûlée à l’abondance
3 Std.
Tiramisu vegan
12h 45min
Crème renversée au chocolat
Brak ocen
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7h
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Tarte au citron meringuée sans œuf
3 Std.
Mousse chocolat noir-caramel
4 Std. 45 Min