![Glace vanille aux noix de pécan caramélisées Glace vanille aux noix de pécan caramélisées](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4CA5EDF1-8E78-440C-A5EE-D8A5AEE32978/Derivates/AF591FB8-EDD0-47C4-A3CE-69896CC3383F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace vanille (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Les noix de pécan caramélisées (le jour même)
- 60 g de sucre en poudre
- 70 g de noix de pécan
- 20 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 770 g
- Kalorie
- 9702 kJ / 2321 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 165 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Glace à la pistache
12h
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace stracciatella
12h
Sorbet citron vert
12h
Glace au caramel au beurre salé
14h
Sorbet chocolat
12h
Glace vanille aux myrtilles
12 Std. 30 Min
Glace chocolat-cannelle
12h
Glace au café
12h
Sorbet mangue-Passion
12h
Sorbet à la fraise
12h
Glace menthe-chocolat
12h