Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache

Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache

4.0 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 parts

Składniki

  • 295 g de farine de blé
  • 80 g de beurre coupé en dés
  • 80 g de purée de pistache (voir "Conseil(s)")
  • 115 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 250 g de lait
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à soupe de sucre glace
  • 400 g de fraises fraîches équeutées et coupées en tranches
  • 30 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées (vertes)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 2364 kJ / 564 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...