Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache

Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache

4.0 83 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 parts

Składniki

  • de farine de blé
    295 g
  • de beurre coupé en dés
    80 g
  • de purée de pistache (voir "Conseil(s)")
    80 g
  • de sucre en poudre
    115 g
  • œufs
    3
  • de lait
    250 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre glace
    1 c. à soupe
  • de fraises fraîches équeutées et coupées en tranches
    400 g
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées (vertes)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 564 kcal / 2364 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...