Glace vanille aux myrtilles

Glace vanille aux myrtilles

3.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
10 portions

Składniki

La glace vanille (la veille)
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 300 g de lait
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 5 jaunes d'œufs
  • 70 g de sucre en poudre
Le jour même
  • 150 g de myrtilles fraîches ou surgelées
  • 80 g de sirop d'érable

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 8.1 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 725.3 kJ / 173.6 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...