Glace vanille aux myrtilles

Glace vanille aux myrtilles

3.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
10 portions

Składniki

La glace vanille (la veille)
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    1
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    1
  • de lait
    300 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
  • jaunes d'œufs
    5
  • de sucre en poudre
    70 g
Le jour même
  • de myrtilles fraîches ou surgelées
    150 g
  • de sirop d'érable
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 173.6 kcal / 725.3 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 8.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...