Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 440 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 82 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Pudding de pain aux fruits rouges
Brak ocen
Riz au lait
1 Std.
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Kouign-amann
4h
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Riz au lait crémeux
1 Std. 15 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Semoule au chocolat
50min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40min