Bûche chocolat noir et gingembre

Bûche chocolat noir et gingembre

3.3 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 parts

Składniki

La ganache
  • 200 g de chocolat noir à pâtisser, cassé en morceaux
  • 30 g de gingembre confit coupé en petits morceaux
  • 200 g de crème liquide entière
Le biscuit à rouler
  • 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
  • 1 pincée de sel
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 2 c. à soupe de lait
  • 100 g de farine de blé tamisée
  • 20 g de gingembre confit coupé en tout petits bâtonnets

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6 g
Kalorie 1473 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...