![Bûche chocolat noir et gingembre Bûche chocolat noir et gingembre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BECC121E-3241-4C27-A799-898FE081AF7A/Derivates/6cfea91a-6753-467c-a9ce-e20f2dc9decd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 200 g de chocolat noir à pâtisser, cassé en morceaux
- 30 g de gingembre confit, coupé en petits morceaux
- 200 g de crème liquide entière
Le biscuit à rouler
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 1 pincée de sel
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 2 c. à soupe de lait
- 100 g de farine de blé, tamisée
- 20 g de gingembre confit, coupé en tout petits bâtonnets
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche roulée vanille-chocolat
2 Std.
Cupcakes en sapin
1 Std.
Bûche chocolat-cassis
1h 45 min
Bûche chocolat-orange
3 Std. 45 Min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 godz.
Mijoté de légumes de printemps et baba à la vapeur
1 godz. 20 min
Bûche soyeuse enneigée
4h 35min
Bûche royale
3h 50min
Génoise
50 Min
Cupcakes à la vanille
12h
Gâteau tout chocolat
5 godz. 45 min
Brioches ourson
10h