![Gelée de fraise Gelée de fraise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BE1C7F9-6717-40D6-8A14-0BB08AE74FF0/Derivates/b089ebef-8a24-49f8-b513-a1cea58c541f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de fraises fraîches, lavées et équeutées
- 50 g d'eau
- 800 g de sucre en poudre
- 2 sachets d'agar-agar (4 g env.)
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3723.5 kJ / 879 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 213.5 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 8.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de myrtilles
1h 45min
Confiture pêche-myrtille
6 godz.
Confiture de fraise à la vanille
45 Min
Confiture de mirabelles
1h 20min
Confiture de clémentines
50 Min
Gelée de fruits rouges
2h 45 min
Confiture de fraises
6 godz.
Sirop de framboise
20 Min
Gelée de pomme à la vanille
6 godz.
Gelée de framboise
6 godz.
Confiture de fruits rouges
1 Std.
Confiture de cerises
6 godz.